valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2019-08-22
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
- 21 augusti -
Nu är sidan med mina avelsmål åter publicerad; en sida som jag författade för flera år sedan och som nu har fått en liten uppfräschning. Se den här.

Just nu pågår flytt till ett tillfälligt boende i väntan på att vårt hus ska bli färdigbyggt. Därför kommer vi inte ha några marsvin till salu i höst. 

- 6 augusti -
Utställningsresultat från Brändåsen uppe.
Faktasidan nedtagen pga den behöver ses över.

 


 

Vad har hänt sedan senast?

Maj

2019-05-15 10:34

Så är vi redan framme i mitten på maj och marsvinen mumsar färskt gräs varje dag och vi bara väntar på att värmen ska infinna sig också. En hel del har hänt sedan sist och nedan kommer en kort resumé.

Utställning i Landskrona
Månaden började med en utställning i Landskrona. Jag kunde inte närvara på förmiddagen, men fick som tur var hjälp att få dit djuren av underbart snälla Jennie, som även ställde upp som handler tillsammans med Marie S. TACK SNÄLLA! Det gick riktigt bra för mina tre små grisar: Niklas, Ophelia och Akilles fick cert. Akilles blev även BIR-junior och fick stå med i den stora BIS junior-finalen. Ophelia blev BIR-reserv och blev utplockad som ett av wild carden till BIS-finalen. Det var roligt, hon är ju en så himla trevlig & fin tjej, så helt klart värd det tycker jag :D I samband med utställningen följde även en ny liten blivande stjärna med mig hem. Han kommer ända från Svealand och har färgen lemon, så förhoppningsvis kan han bidra till att jag kan fortsätta med mina underbara gulisar.

Min första chocolate fox!
I år har jag haft foxar i hela 10 år! T i o  å r! Kan knappt förstå det själv - var har alla år tagit vägen egentligen? I vilket fall som helst har jag haft lilac fox allra längst, där efter har det självfallet blivit många black fox och troligtvis har här även funnits någon grey fox (som helt enkelt varit för mörka för att vara lilac). Aldrig chocolate fox. Förrän nu! Den lilla heter Silkes Twisk och är en alldeles ljuvlig liten pojke. Förhoppningsvis kan han ingå i både vårt show team och i mitt och Maries gemensamma chokladprojekt, men först och främst ska vi lära känna varandra och mysa en himla massa. Choklader är ju så himla lena och mysiga. Jag är en lyckost!  

twisk2 twisk1

Kategori: Månadsresumé

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S