valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2020-03-30
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
-30 mars -
Dolly har fått sin kull. Tyvärr kom bebisarna lite för tidigt och endast en liten bebis lever.

- 20 mars -
Ophelia har fått tre fina bebisar!

- 28 februari -
Nu är Viola parad med Aiku!

- 18 februari -
Jag har några marsvin till salu, kika in under "Söker nya hem" och/eller maila för mer info!

 


 

Tankar och betraktelser

Dollys lilla skatt

2020-03-30 10:31

Jag har nyss varit och kollat till Dolly och hennes nu två dagar gamla bebis. Lillan är några dagar för tidigt född och är liten och skakig. Hon behöver tre saker just nu; värme, mammas uppmuntran att dia och den viktiga råmjölken. För att försöka få till alla tre har den nyblivna mamman och hennes flicka fått en egen bur, vilket innebär att mamman inte behöver gå så långt (jämfört med den stora flockburen hon kommer från) för att hitta mat och snabbt kan återvända till sin skatt. Dessa första dagar är kritiska. Utgången är oviss. Igår tyckte jag mig se flera försök att dia av lillan vilket genast fick mitt hopp att jubla i bröstet. Idag ser det inte riktigt lika hoppfullt ut; liten är fortfarande skakig och har minskad energi. Jag hoppas så innerligt att jag får anledning att le igen, att lillan har lyckats få i sig lite råmjölk under natten och morgonen och att hon bouncar tillbaka.