valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2019-11-15
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
- 14 november - 
Viola och Ödmjuk har fått sina bebisar. Viola har fyra fina och friska bebisar (2+2), men Ödmjuk förlorade tyvärr sina efter en svår förlossning. En eller två bebisar kommer stanna här och två kommer bli till salu. Jag börjar beta av intresselistan idag :)

- 5 november -
Nu går vårt husbygge in på slutspurten, vilket innebär att jag kommer ha väldigt lite tid för att svara på mail och att göra uppdateringar här. Jag ska göra mitt bästa, men tiden som finns över läggs ju så klart hellre på djuren, som ni säkert förstår. I december flyttar vi äntligen in till vårt efterlängtade hus!

 


 

Vad har hänt sedan senast?

Årets första kull!

2019-01-28 11:14 | 0 kommentarer

I onsdags kom årets första kull; femte generationen gulgrisar! Det blev fyra riktigt små bebisar, varav tre var vid liv när jag hittade dem. Med vikter mellan 51-56 gram blev jag genast orolig och satte bebisar och nybliven mamma Minnie i en egen, mindre bur. Idag är de 5 dagar gamla och lyckligtvis har jag sett varenda en av dem dia, så även om jag inte kan pusta ut riktigt än börjar känslan bli riktigt underbar och go. Att se dessa minimarsvin ta sig an höstrån många gånger större än dem själva och se hur de målmedvetet använder sina små muskler till att gräva sig under mammas mage är inspirerande och bara... så häftigt. De blir supercoola grisar om de får bli stora - var så säker! :)

Bilder kommer om några dagar när de har blivit lite större och mer stabila, jag vill inte låna dem från deras mamman mer än nödvändigt.