valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2019-11-15
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
- 14 november - 
Viola och Ödmjuk har fått sina bebisar. Viola har fyra fina och friska bebisar (2+2), men Ödmjuk förlorade tyvärr sina efter en svår förlossning. En eller två bebisar kommer stanna här och två kommer bli till salu. Jag börjar beta av intresselistan idag :)

- 5 november -
Nu går vårt husbygge in på slutspurten, vilket innebär att jag kommer ha väldigt lite tid för att svara på mail och att göra uppdateringar här. Jag ska göra mitt bästa, men tiden som finns över läggs ju så klart hellre på djuren, som ni säkert förstår. I december flyttar vi äntligen in till vårt efterlängtade hus!

 


 

Vad har hänt sedan senast?

Lite är sig likt och lite ska förändras

2019-01-16 12:27 | 0 kommentarer

Nytt år, betyder nya tag och nya utmaningar! 

I år kommer mycket hända i mitt och min familjs liv, vilket gör att marsvinen kommer att få en lite mindre, men kanske mer koncentrerad plats i mitt hjärta. Det är en fördel att veta i förväg att livet kommer bli intensivt, det är inte alltid man har den informationen innan man är mitt i stormens öga, så jag ska försöka göra det bästa av situationen för både familj och marsvin. En av förberedelserna jag har betat av är egentligen en rent mental förberedelse: vilka raser ska jag egentligen föda upp? Jag älskar ju uppenbarligen många marsvin. Marsvin i alla olika sorters former och färger. Så har det alltid varit och kommer alltid vara. Beslutet är dock emellertid fattat och de raserna jag kommer att fortsätta med är mina älskade foxar (ja, och så blir det ju lite otter och tan) och mina kära lemons. 

Foxarna har funnits hos mig i 10 år i år! Det är den variant jag kan allra bäst och som jag även har följt längst. Lilla underbara Sockergrynets Daga Dröm är ett levande bevis på detta; hon är 6:e generationen efter mina djur och det ger mig en alldeles speciell känsla i kroppen. Det är så himla häftigt! 

Även lemon har jag en ganska lång historia med. I sommar är det 8 år sedan min första lemon flyttade in. Mina linjer här har inte kommit riktigt lika långt, men min högdräktiga lemonhona Minnie bär just nu på generation 5.

Jag älskar mina djur och att få vara en del i den här gemenskapen. Må det nya året ge oss många underbara marsvinsminnen!