Kull 29

kull281

E:
Niffer's Eliot
U: Saphira's Valiona
Födda: 2013-09-18

Valiona är en av mina favorithonor och jag bara älskar hela hennes uppenbarelse. Därför blev jag otroligt besviken när jag började ana att hon inte hade blivit dräktig på sitt andra parningsförsök med Eliot. Men ack så fel jag hade! Trots nära ingen viktuppgång alls fram till dräktighetsvecka 6, började något hända mellan vecka 6 och vecka 7. Valiona började få lite mage, något jag först inte tog notis om eftersom jag hade avskrivit henne som icke dräktig. Precis på dagen vecka 7 fick jag för mig att väga henne igen - och nu hade hon ökat med 130 gram på en vecka och jag kunde till och med känna små försiktiga sparkar. Snacka om att glädjetårar började leta sig fram i ögonen! Veckorna gick och frånsett en dag då hon inte riktigt var på humör med maten har hon varit en fantastiskt lättskött prinsessa som jag har haft nöjet att passa upp. Magen växte mer och mer, men aldrig kunde jag väl ana att det gömde sig fem bebisar i den.

Tyvärr klarade sig inte finaste lilla Valon som jag hade tänkt behålla. Han blev sjuk och gick tyvärr inte att rädda med stödmatning.

Det såg även risigt ut för Vivaldi i början. En morgon när bebisarna bara var någon dag gammal satt han ensam och kall i en hörna av buren. Jag försökte få honom att dia, men han ville/orkade inte. Jag tvekade inte en sekund på att ta mig an honom och med mycket hårt arbete och många sömnlösa nätter har jag nu lyckats få upp honom till 100 gram.

Även Valdo har behövt bli stödmatad, men han åt snabbt annat på egen hand och därför har det aldrig känts osäkert för hans del. Han kommer garanterat att få bli en stor, fin kille!

valdo Saphira's Blue Valdo
Hane | 86 gram
Self lilac

Toksöt hane med riktigt fin, jämn färg och stora, tindrande geléhallonögon. Han har dubbla öronveck, men ganska stora öron ändå. Är liten men har röstresurser som en hel orkester! Påhittig liten gris.
- Saphira's Vivaldi
Hane | 76 gram
Nonself black fox

Söt och charmig liten foxhane med lite för mycket teckning. Fin svärta och tydlig vit färg på magen. Blir handmatad och är otroligt kärvänlig och go.
-Tyvärr hann jag inte fota fina Valon- Saphira's Blue Valon
Hane | 78 gram
Nonself lilac otter

Jättefin hane med bra färg och teckning.

Dog :'(
valadar Saphira's Valadar
Hane | 72 gram
Nonself black otter

Jättesöt hane med mycket teckning i ansiktet. Han känns snabbt igen och är så klart världens sötaste med sin gula näsa. Spralligast och busigast i kullen!
vienna Saphira's Vienna
Hona | 68 gram
Nonself black otter

Minst i kullen vid födseln och dessutom kullens enda hona. Faktiskt riktigt bra tecknad med tydliga ögonringar, men sparsam nosteckning. Än så länge lite mörk i magfärgen, men det kan nog bli bra när hon blir större.

Stannar!