valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2019-07-04
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
- 4 juli -
Utställningsresultaten från SM är uppe.

- 19 juni -
Vaniljmunk har blivit reserverad och till salu-sidan har blivit uppdaterad med en ny hona till salu.

- 15 juni -
Ny kull född! Se de små sötnosarna här.

- 19 maj -
Ny bild på Jama.

 


 

Vad har hänt sedan senast?

Upptäckten

2016-11-29 12:14

Tyvärr visade det sig (efter att jag varit misstänksam några dagar) att en av Flygas småtjejer är satincrested. Jättetråkigt på alla plan faktiskt och det känns som ett stort misslyckande att det kunde hända trots att jag varit noga med att kolla igenom stamtavlorna - men satingenen är lömskt recessiv och kan följa djuren i många led utan att framträda. 

Självklart kommer den lilla satintjejen att få stanna hos mig. Hon ska få ett tryggt och bra liv, så hoppas jag verkligen att hon slipper den otäcka satinsjukan. Tre av mina fem tidigare satiner utvecklade aldrig sjukdomen och två av dem blev faktiskt gamla - så jag griper tag om hoppet och håller tummarna, men får samtidigt vara högst uppmärksam på ev. symtom. Mamma och pappa gris tas ur avel. En syster ska flytta till ett underbart kelhem där det redan bor några Saphira-grisar och den tredje systern kanske stannar här hon med, vi får se. Så liiiite uppgivet på den röda fronten redan i starten.


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S