valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2020-02-18
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
- 18 februari -
Jag har några marsvin till salu, kika in under "Söker nya hem" och/eller maila för mer info!

- 23 januari - 
Nu är Dolly parad med Ice.

- 22 januari -
Amali har fått tre fina hanbebisar! 

 


 

Tankar och betraktelser

Tråkigt och roligt

2017-01-09 11:31

Året har börjat utan dröjsmål från händelser och har hittills innehållit både tråkigheter och roligheter. 

Det tråkiga:
Käraste, underbara Arrox har vandrat vidare, efter att snabbt ha blivit gammal och gaggig. Arrox var pappa, farfar och farfarsfar och fick mig alltid att le med sin hjärtliga och charmiga personlighet. En stjärna har till slut slocknat.

arrox
Finaste Arrox. Vila i frid 

En annan riktigt jobbig tråkighet är att vår äldsta hund, Nova snart 10 år, verkar ha fått nya juvertumörer. Detta är en sådan sak som lätt kan knäcka mig, så jag försöker fokusera på att tänka positivt och förbereder mig på att det blir ännu en operation och håller tummarna hårt för att det INTE har spridit sig till omkringliggande organ. Min värsta mardröm.

Vidare lät jag Emil och Wille operera bort vars en talgknuta precis innan årsskiftet. De båda klarade operationerna finfint och har nu återhämtat sig ganska bra, förutom att båda har varit olydiga med att pilla bort stygn i förtid. Imorgon ska de kvarvarande stygnen tas och jag tror att man kan betrakta dem som krya igen. Otroligt skönt att kunna omvandla en tråkighet till något bra.

Det roliga:
Alla härliga bebisar är ju fantastiska och jag har verkligen njuuuutit av dem! Jag är grymt tacksam för att alla vinterns kullar gick så otroligt bra! Inga dödsfall varken bland mammor eller barn, helt underbart!

Nästa roliga sak är det pågående burbyggandet i vårt nya hem i Malmö. Ett burskåp med tre våningar á 250x60 cm och ett burskåp om fyra våningar á 150x60 cm ska byggas. Det försnämnda är förhoppningsvis färdigt inom två veckor. Ett inlägg med bara burskåpssnack är att vänta! 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S