valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2020-02-18
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
- 18 februari -
Jag har några marsvin till salu, kika in under "Söker nya hem" och/eller maila för mer info!

- 23 januari - 
Nu är Dolly parad med Ice.

- 22 januari -
Amali har fått tre fina hanbebisar! 

 


 

Tankar och betraktelser

3 x sparkar

2018-01-29 15:03

Det går framåt även med övriga dräktiga honor! Jag har känt tydliga sparkar i Younis, Shereens och Kajvas magar, vilket innebär att det är mindre än 4 veckor kvar för dem. Gissningsvis nedkommer Youni med smått först, därefter Shereen och sist men inte minst Kajva, men det är bara dagens känsla. 

Youni har hämtat sig fantastiskt bra! När hon flyttade till en ny grupp honor för lite mer än en vecka sedan tappade hon nästan 100 gram och det var riktigt stökigt de första dagarna (och är fortfarande inte 100%). På den här veckan har hon i vilket fall ökat med mer än 200 gram och hennes come back är fullkomlig! En jättesöt badring till bebismage har hon också fått under den här tiden. Gissningsvis nedkommer hon med smått om 2,5-3 veckor och stolt pappa är the one and only Leon. 

Shereen ska (åter igen) få vackra, röda ungar tillsammans med Zippo. I deras första kull blev det tre jättefina bebisar, men två med öronveck, vilket ju är ett mindre utseendemässigt fel. Denna gång hoppas jag på fina öron och fin färg - och att det föds fler än en hona. Som vanligt är dock det främsta önskemålet att allt får gå bra, jag har många uppfödarkollegor som sliter med handmatning av ungar just nu och det är inget vidare... 

Kajva har ingen mage alls, men hennes lilla (för jag tror att hon har ett enebarn) bestämde sig för att säga hej mot min handflata, så jag är helt säker på att där gömmer sig något i alla fall! Hon själv var ett enebarn som fick all mjölk för sig själv och det gick ju alldeles strålande. Tänk om hon kunde få en liten lilac otter-flicka, som jag kan få stirra mig tårögd på. Ja tack! 


2 kommentarer

Namn: Marie
Tidpunkt: 2018-01-29 22:29
Jag håller tummarna för massor av fina bebisar och lite extra för en lilac otter-flicka, men jag tycker hon kan göra två på en gång!

Namn: Sofie
Tidpunkt: 2018-01-30 10:41
Tack! Ja, vi kan väl hoppas att jag är helt ute och cyklar och där i själva verket gömmer sig två små sötnosar!

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S