valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2019-08-22
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
- 21 augusti -
Nu är sidan med mina avelsmål åter publicerad; en sida som jag författade för flera år sedan och som nu har fått en liten uppfräschning. Se den här.

Just nu pågår flytt till ett tillfälligt boende i väntan på att vårt hus ska bli färdigbyggt. Därför kommer vi inte ha några marsvin till salu i höst. 

- 6 augusti -
Utställningsresultat från Brändåsen uppe.
Faktasidan nedtagen pga den behöver ses över.

 


 

Vad har hänt sedan senast?

Ritzys guldtroféer!

2018-02-01 09:00

Vi har fått tillökning! 
kull1182
Mitt på dagen igår hördes plötsligt bebispip från Ritzys bur. Hundvalpen Kaiju började moffa och undrade vad sjutton det var som lät så konstigt. Matten däremot förstod precis vad som stod på; en bebis tog sina första andetag! Jag smög fram till bokhylleburen och såg hur Ritzy var i full färd att tvätta en stor, livlig guldklimp till bebis. Eftersom valpen nu var vaken och blev busig fick jag gå ut en sväng. När vi återkom fanns tre bebisar vid Ritzy och bara en kort stund efteråt blev skaran komplett när det fjärde syskonet anslöt. Det blev alltså fyra helt fantastiska knyten - alla med riktigt maffiga och härliga kroppar! 


Vid en senare titt visade det sig att det var tre honor och en hane, alla saffron och tre med vitt i cresten. Fantastiskt söta alla fyra med vackra huvuden, stora öron och bamsiga kroppar. Saffronfärgen är ju dessutom den allra vackraste färgen som finns, i mitt tycke. En riktigt härlig dag med guldkant!


2 kommentarer

Namn: Marie
Tidpunkt: 2018-02-01 09:21
Stort GRATTIS fina! Så glad för din skull!

Namn: Sofie
Tidpunkt: 2018-02-01 10:13
TACK!

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S