valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2020-02-18
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
- 18 februari -
Jag har några marsvin till salu, kika in under "Söker nya hem" och/eller maila för mer info!

- 23 januari - 
Nu är Dolly parad med Ice.

- 22 januari -
Amali har fått tre fina hanbebisar! 

 


 

Tankar och betraktelser

Planerade majbebisar

2018-03-14 12:30

I dagarna satte jag ihop några nya kärlekspar för nästa planerade babyboom innan sommaren (och förhoppningsvis) värmen kommer!

En planerad kull har jag fått stryka eftersom honan i fråga har kalasat lite för mycket på all god mat som serveras här! Hon har helt enkelt lagt på sig lite mer än vad jag anser är lämpligt inför en kull och då är det bättre att avstå och istället glädjas åt att damen åtminstone njuter till fullo av livets goda! Hon är självutnämnd ledare i en av tjejflockarna och har precis co-uppfostrat sina barnbarn, varför det har funnits extra mycket kraftfoder tillgängligt den sista tiden. Så kan det gå!   

Sixten (lilac fox) har i vilket fall flyttat ihop med Milly (black) och Kiwa (lilac otter) där det, om allt går bra, blir både svart och mer lilac. Sixten har visat sig lämna fantastiskt fina bebisar, så jag förväntar mig både vackra och trevliga små marsvin. Milly är en glänsande vacker Crested black-hona, med ett sansat och nyfiket temperament. Hon samägs med Marie, Sockergrynets och detta blir hennes första kull i vår ägo och jag kan bara säga att vi är spänt förväntansfulla!  

Den andra utvalda hanen är Dino som "debuterar" som avelshane. Han är född i september förra året och är blott ett halvår gammal, men redan välutvecklad och dessutom en riktigt rolig prick! Han är son till min älskade Leon och för övrigt fjärde generationen Saphira-gris och har massor av minnesvärda och fina marsvin i sin stamtavla. Några av mina allra första "ljusa" marsvin finns representerade i hans blod; Loriel, Yellow, Titon och Azizi är några av dem, samtliga med färgstarka personligheter som jag inte glömmer i första taget! Det är detta jag har drömt om, att få se tillbaka på flera generationer och veta precis vad varje marsvin har bidragit med och haft för styrkor och svagheter. Kul!  

Jag ser fram emot längre dagar, vårvärme och inte minst goa majbebisar! 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S