valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2020-02-18
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
- 18 februari -
Jag har några marsvin till salu, kika in under "Söker nya hem" och/eller maila för mer info!

- 23 januari - 
Nu är Dolly parad med Ice.

- 22 januari -
Amali har fått tre fina hanbebisar! 

 


 

Tankar och betraktelser

SM-referat

2018-07-10 12:46

SM 2018 har nu gått av stapeln i Vilsta, Eskilstuna. Jag åkte upp med Marita och Marie och vi hade en fantastisk helg på alla sätt och vis! Inte sällan skrattade man till man grät eller nära på kissade på sig! Bästa resegänget alltså! 

När det bjuds på mästerskap är deltagarantalet allra oftast högt och människor från hela landets alla olika hörn kommer dit. Bara det är så himla roligt; att få träffa alla underbara marsvinsmänniskor som man inte träffar annars, just på grund av de långa avstånden. 

Utställningen var som vanligt extremt välorganiserad och humöret var så klart på topp hos alla inblandade! Bland det första man möttes av när man kom in i utställningslokalen var ett coolt arrangemang uppställt där alla priser presenterades. Botten bestod av en mängd höbalar som bar upp armeringsjärn där i sin tur alla rosetterna var upphängda. Bara detta projekt måste ha tagit timmar att få till så där snyggt som det var! Man hade också gjort det där lilla extra; blommor var utplacerade på alla utställningsburarna och på domarborden och under båda dagarna blev vi underhållna av proffsiga, vältalande speakers. Kort och gott - det var fantastiskt! Jag som har varit med ett tag nu vet hur mycket jobb som ligger bakom ett sådant här arrangemang kan bara applådera arrangörens otroligt arbetssamma insats!

Jag hade sex grisar med mig till utställningen; Mirre, Dino, Ben, Frisco, Champagne och Bus. Ben var först ut till bedömning och konkurrerade om certet med sin otroligt fina syster. Det var inte en lätt uppgift och han fick snällt nöja sig med ett CK - men syrran var väl värd både cert och den Svenska vinnartitel och BIS-placering hon senare fick! Där efter visade jag Champagne och Frisco som båda lyckades ta cert - Champagne även Svensk juniorvinnartiteln, till min stora lycka! Champagne är en kopia av sin pappa Leon, som domaren Mark gillade mycket för två år sedan. Han kände igen mig och frågade mig hur det gick för mig med mina gula. Kul! Frisco är jag också väldigt glad för! Han fick möta två andra fina pe white, som även de hade fina huvuden och öron, men jag tror att Frisco hade lite mer utvecklad kropp just den här gången. Så är det ju ibland.

Bus, Dino och Mirre dömdes senare av Gill Elding. Bus fick bra kritik, men hade smutsig körtel baktill! Det var helt klart en miss som jag kommer gräma mig över ett bra tag till. Hade det inte varit för det, tror jag nämligen att han hade tagit sitt andra cert. Dino fick beröm för sin kalla nyans och sitt huvud och belönades med ett åtråvärt cert. Nu saknas det bara ett sista cert så är han färdig svensk champion! Mirre, som jag äger tillsammans med Marie fick otroligt bra kritik och var nog nära på att knipa åtminstone en BIR-R-placering. Domaren gillade henne väldigt mycket, men hon föll nog på att hon var lite mindre och yngre än de andra och behöver utvecklas lite mer. Det blev i alla fall ett cert och hon har ju framtiden för sig, vår underbara svartskimrande diamant!

Nu ska jag komma ikapp med burstädning, marsvinsnäspussande och inte minst försöka vila upp mig då en sådan här helg tar mycket på mig. Men glad, lycklig, varm i hjärtat och fylld med nya härliga minnen och upplevelser - det är jag! Over and out för den här gången! :) 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S