valkommen4

twisk
Senast uppdaterad: 2020-03-30
saphiras
senastenytt
Saphira's är en marsvinsuppfödning belägen i sydvästra Skåne. Uppfödningen har funnits sedan 2008 och är godkänd och registrerad i Svenska Marsvinsföreningen. 

Hos oss finns raserna Nonself/crested black, lilac och chocolate tan/fox/otter, samt Self/crested lemon. Här finns även några enstaka california. 

Min ambition är att föda upp friska, trevliga och fina marsvin. 
-30 mars -
Dolly har fått sin kull. Tyvärr kom bebisarna lite för tidigt och endast en liten bebis lever.

- 20 mars -
Ophelia har fått tre fina bebisar!

- 28 februari -
Nu är Viola parad med Aiku!

- 18 februari -
Jag har några marsvin till salu, kika in under "Söker nya hem" och/eller maila för mer info!

 


 

Tankar och betraktelser

Augusti

2019-08-21 09:42 | 0 kommentarer

Utställning i Brändåsen
I början av månaden åkte jag, Jennie och Marie upp till Brändåsen för att delta i en dubbelutställning. Det blev ett långt dygn med många skratt, intressanta diskussioner och några nya cert. För mina marsvin gick det så där, men de var duktiga och tog resan med en klackspark. Allra mest imponerad var jag över min vackra Amali som debuterade och visade sig vara en riktig cooling på främmande mark. Hon har dessutom coolat till sig en hel del efter resan, så det verkar som att hon verkligen växte av resan. Häftigt!

Lugnet efter omflyttningen
Just nu har jag "bara" tre burar med honor! Två är förstås de stora golvflockarna där det bor åtta marsvin i varje och en är bokhylleburen som just nu huserar fyra fina damer. Den ena honflocken blev åtta igår, när Anna och hennes dotter Arja flyttade in. När man sätter ihop honor är det vanligt att det blir tjafs, men något sådant var det inte tal om i denna underbara flock. Stolt och glad över mina tjejer, mer än hälften av dem egenuppfödda med avelsmålet att förstärka "flocksmarthet".

Ny parning
Förhoppningsvis får vi bebisar i slutet på oktober! I kullen förväntas det komma DE white och cream, med eller utan californiateckning. Mamma är snygga Minnie och pappa är en av mina allra goaste hanar, Ice. Hur spännande blir inte det?! Fler parningar planeras, bland annat ska fina Viola paras med Gandalf. 

Flytt!
Sist men inte minst är det så att vi flyttar i slutet på augusti. Först hem till mina föräldrar några månader, men sedan bär det av till vårt då nybyggda hus! Marsvinen ska givetvis få ett helt eget rum, mer om det och alla byggplaner kommer jag så klart berätta mer om senare! :)