planeradekullar
- Vintern/våren 2020 -

--

Silkes Twisk
twiskp
SV-19 SCH Silkes Ophelia
ophelia
Förväntade raser: Nonself.
Förväntade färger: Black/chocolate fox.
Beräknad nedkomst: 19-21 mars.
Mål med kullen: Egentligen hade jag tänkt mig Qrut till Ophelia, men när Ophelia väl kom i högbrunst och det var dags för handparning visade det sig att hon inte alls hade mycket till övers för honom. Valet landade då istället på Twisk. Kombinationen Ophelia + Twisk är dock inte en dålig kombination! Jag förväntar mig riktigt fina och trevliga avkommor och kommer troligen försöka spara så många som möjligt ur kullen.

--

Matadorens Quite Nice Quality
qrut3
Sockergrynets Glittra Grafitti
glittra
Förväntade raser: Nonself, ev Self.
Förväntade färger: Black tan, ev black. Chokladbärare.
Beräknad nedkomst: Mars-april.
Mål med kullen: Efter lite om och men har jag till slut valt Qrut till Glittra. Det är dags att kicka igång chokladprojektet och när jag kom på hur väl dessa två kompletterar varandra kändes det på en gång klockrent. Glittra kommer att bo hos Qrut till jag kan konstatera att parning ägt rum. Ihopsättning skedde 8 januari.

 --

Sir Tobys Hollywood Ice on Ice
ice8
Saphira's Dolly Girl
dolly2
Förväntade raser: Nonself, Self.
Förväntade färger: Cream, cream cali chocolate/black
Beräknad nedkomst: 31 mars - 2 april
Mål med kullen: Den här kullen kommer till världen eftersom det tyvärr inte finns en matchande, obesläktad lemon- eller pe white-kavaljer till söta Dolly. Avkommorna dessa emellan kan dock komma att bli värdefulla i både lemon- och californiaaveln, så jag hoppas vi har lite tur och att det slår ut väl.

 --

Saphira's Aiku av Silverklo
Duetten's Viola
viola3
Förväntade raser: Nonself, Crested.
Förväntade färger: Black fox el otter, lilacbärare.
Beräknad nedkomst: April
Mål med kullen: Jag är hittills supernöjd med avkommorna i Violas första kull; vilka trevliga och fina bebisar där kom! Till Violas andra och möjligen sista kull planerar jag att använda egenuppfödda Aiku. Aiku har superfin & jämn lilacfärg, jättebra öron och dessutom en positiv och glad personlighet. Viola är å andra sidan en välbyggd dam med fin svärta, ordentligt med teckning och en lugn & obrydd personlighet. Förhoppningen är att kunna spara en hona efter dessa båda fina.

 --

SCH Duetten's Blueberry Akilles
akilles2
Saphira's Arja av Silverklo
arja2
Förväntade raser: Nonself, ev. Self.
Förväntade färger: Black tan/fox, lilacbärare.
Beräknad nedkomst: Maj.
Mål med kullen: Här är två trevliga marsvin med riktigt bra kroppar & typning! Förhoppningen är att det ska överföras till deras bebisar också. Dessutom blir de även lilabärare som ett extra litet plus i kanten.  

--

Matadorens Quite Nice Quality
qrut3
Saphira's Amali av Angal
amali2
Förväntade raser: Nonself, Self.
Förväntade färger: Black tan, chokladbärare.
Beräknad nedkomst: Juni.
Mål med kullen: Med den här kombinationen hoppas jag få fram fina chokladbärare, gärna med pappas öron och mammas teckning. Båda föräldrarna har en nyfiken personlighet, pappa Qrut är en av mina goaste hanar. Kullen planeras till juni-juli, beroende på när Amali börjar kännas redo för en ny kull.