planeradekullar
- Vintern/våren 2020 -

--

SCH Duetten's Blueberry Akilles
akilles2
Saphira's Amali av Angal
amali2
Förväntade raser: Nonself.
Förväntade färger: Black fox, otter & tan.
Beräknad nedkomst: 22-24 jan.
Mål med kullen: Här är en kombination som känns riktigt klockren! Amali är en rolig liten tjej med mycket energi. Hon har alltid glimten i ögat och är nyfiken, pigg och popcornig. Är defintivt mer av en äventyrare än en mysgris! Akilles å andra sidan har lite av alla sidor och kompletterar Amali med sin stora trygghet. Båda har riktigt bra teckning, men saknar lite intensitet (i Akilles fall mer densitet) i teckningsfärgen. Jag hoppas på samma fina teckning i deras avkommor. Här vill jag gärna kunna spara en hona. Dräktig!

--

Saphira's Asku av Silverklo
asku2
Saphira's Hot Mama Jama
mamayama
Förväntade raser: Nonself, Self.
Förväntade färger: Black tan, black & ev black fox/otter.
Beräknad nedkomst: 3-5 feb.
Mål med kullen: När Asku blev ensam efter att hans äldre vän gick bort såg jag möjligheten att låta honom gå ihop med Jama. Här hoppas jag på bebisar med bra färg och intensitet i sin teckning, då detta är en styrka båda föräldrarna har!  

--

Silkes Twisk
twiskp
SV-19 SCH Silkes Ophelia
ophelia
Förväntade raser: Nonself.
Förväntade färger: Black/chocolate tan/fox.
Beräknad nedkomst: 19-22 mars.
Mål med kullen: Egentligen hade jag tänkt mig Qrut till Ophelia, men när Ophelia väl kom i högbrunst och det var dags för handparning visade det sig att hon inte alls hade mycket till övers för honom. Valet landade då istället på Twisk. Kombinationen Ophelia + Twisk är dock inte en dålig kombination! Jag förväntar mig riktigt fina och trevliga avkommor och kommer troligen försöka spara så många som möjligt ur kullen.

--

Matadorens Quite Nice Quality
qrut3
Sockergrynets Glittra Grafitti
glittra
Förväntade raser: Nonself, ev Self.
Förväntade färger: Black tan, ev black. Chokladbärare.
Beräknad nedkomst: Mars.
Mål med kullen: Efter lite om och men har jag till slut valt Qrut till Glittra. Det är dags att kicka igång chokladprojektet och när jag kom på hur väl dessa två kompletterar varandra kändes det på en gång klockrent. Glittra kommer att bo hos Qrut till jag kan konstatera att parning ägt rum. Ihopsättning skedde 8 januari.

 --

Silkes Twisk
twiskp
Duetten's Viola
viola3
Förväntade raser: Nonself, Crested.
Förväntade färger: Black fox, chokladbärare.
Beräknad nedkomst: April
Mål med kullen: Det huvudsakliga målet är att få fram friska, trevliga och fina chokladbärande foxar, där jag hoppas kunna spara en eller två avkommor för vidare avelsarbete.